Boscombe Road

This project involved the refurbishment and extension of a Victorian house – creating a large double height Kitchen/Living space to the rear of the house with large areas of glazing opening to the garden, providing light deep inside the building and views outwards.

The interior was opened up to create larger, more useful spaces. The external form of the extension is designed to make the building feel as “weightless” as possible visually, in counterpoint to the masonry of the existing house. The render wall treatment repeats that of the street front of the house.

The large double height space can be seen from the garden

Key facts

  • Finished in white render
  • High double-height space gives a feeling of enormous space to the interior
The study looks down into the kitchen/dining area